De Therapie – Sebastian Fitzek

Wanneer de 12 jarige Josy verdwijnt is haar vader helemaal de weg kwijt. Viktor is helemaal van slag en erop gebrand om zijn dochtertje vinden. Na 4 jaar is er nog geen teken van leven en besluit Viktor om zich terug te trekken op een afgelegen eiland. Op het eiland ontmoet hij Anna, een mooie verschijning, maar ze beweert last te hebben van schizofrenie.

Aan de andere kant hoor je het verhaal van Viktor die in een instelling is opgenomen en daar zijn verhaal doet over hoe het eraan toe ging op het eiland. Dit speelt zich af in het heden.

Anna wil bij Viktor in therapie, maar iedereen op het eiland raadt het af om met Anna te praten en al helemaal haar in therapie te nemen. Echter kan Viktor Anna niet meer loslaten vanaf het moment dat ze verhalen begint te vertellen over Charlotte. De verhalen van Charlotte lijken sprekend op het verhaal van Josy en Viktor krijgt het vermoeden dat Anna er meer van weet.

Na weken van therapie begint Viktor zich steeds slechter en zwakker te voelen, hij wordt heel ziek op het eiland, maar moet en zal weten wat er met zijn dochter is gebeurt. Doordat er veel vreemde dingen gebeuren op het eiland lijkt het alsof Viktor zijn verstand verliest. Hij doet er alles aan om de vreemde Anna niet te verliezen en achter de waarheid te komen, maar niets is wat het lijkt.

Bijzonder einde

Wat een goed boek vond ik dit. Doordat Viktor alleen op het eiland zit en hij allemaal vreemde en onverklaarbare dingen meemaakt leek het af en toe alsof ik ook helemaal op het verkeerde been werd gezet. Ik kreeg halverwege wel vermoedens over het einde, maar dit werd eigenlijk elke bladzijde weer tegengesproken.

Het boek is geschreven vanuit het oogpunt van Viktor en dat spreekt mij altijd wel aan. Het leest makkelijk en je kan je helemaal inleven in het wereldje van die persoon. Wanneer het vanuit meerdere personages geschreven wordt merk ik dat ik van elk personage net iets mis.

Door het verwerken van geestelijke stoornissen vond ik het erg interessant en leuk om te lezen. Alles wat er gebeurde was onverklaarbaar, maar richting het einde zeker wel verklaarbaar. Echter vond ik het einde wat rommelig en vond ik het een tikkeltje ongeloofwaardig. Dit is ook de reden dat het boek geen 5 maar 4 sterren krijgt van mij. Voor de rest vond ik het wel een hoogwaardige thriller en heb ik weer genoten van Fitzek.

⭐⭐⭐⭐

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s