13 minuten – Sarah Pinborough

Natasha wordt door een man en zijn hond gevonden in de rivier bij haar woonplaats. Ze blijkt dood te zijn en de man belt meteen de hulpdiensten. Wanneer deze arriveren en Natasha reanimeren blijkt ze wonder boven wonder weer tot leven te komen. 13 minuten was ze dood, maar waarom lag ze überhaupt in de rivier en waarom was ze dood.

Natasha zit met enorm veel vragen en haar beste vriendinnen Jenny en Hayley gedragen zich verdacht. Ze smoezen veel met z’n tweeën en zetten zich regelmatig op tegen Natasha. Na het ongeluk wil Natasha weer bevriend worden met Rebecca, haar vroegere beste vriendin die ze een aantal jaren geleden heeft laten vallen als een baksteen.

De onzekere Rebecca neemt dit aanbod maar al te graag aan en wordt weer vriendinnen met Natasha. Wanneer ze samen een plan hebben gesmeden om tot de waarheid van Natasha’s dood te komen gebeuren er nog meer rare dingen en lijkt niemand meer te vertrouwen. Rebecca lijkt er helemaal alleen voor te staan en is er op gebrand de waarheid te ontrafelen…

Jeugdthriller

Wat een goed boek voor jongeren. Ik heb het in een ruk uitgelezen en kon niet stoppen met lezen. De sfeer die wordt omschreven en de setting waarin het verhaal zich afspeelt is enorm herkenbaar. Het middelbare school leventje en de groepjes die gevormd worden. Soms merkte je wel dat het voor jongeren geschreven was, omdat het soms in een stroomversnelling ging om je aandacht erbij te houden. Ook de personages hielden mij vast. Vooral het gedrag van de meiden op school en hoe ze met elkaar omgingen vond ik interessant. Je merkte de onzekerheid van Rebecca en de manipulerende toon van Natasha.

Halverwege het boek was ik een beetje in de war, omdat het opgelost leek te zijn, maar ik nog minstens 100 bladzijdes moest lezen. Ik wilde natuurlijk weten wat er dan nog meer gebeurde en last het boek zo snel mogelijk uit. De spanning ebde een beetje weg richting het eind, maar doordat ik voelde dat er nog iets onverwachts moest gebeuren bleef ik lezen.

Ik vond het einde best nog verassend ondanks dat ik een vermoeden had. Het is een goed boek voor zowel jongeren als volwassenen die van een vlot en spannend boek houden.

⭐⭐⭐⭐

Een gedachte over “13 minuten – Sarah Pinborough

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s