Fangirl – Rainbow Rowell

Cath en Wren zijn een eeneiige tweeling en beide fan van Simon Snow. Simon Snow is een boekenserie waar de meiden enorm fan van zijn. Daarnaast is het voor Cath extra speciaal, ze schrijft namelijk fan-fiction over Simon en Baz (een goede vriend van Simon).

Wanneer Cath en Wren gaan studeren komt er echter een kink in de kabel. De twee meiden lijken andere interesses te hebben. Zo geeft Wren meer om de feestjes op de campus en zit Cath het liefst de hele dag op haar kamer te schrijven. Deze verschillen lijken Wren en Cath uit elkaar te drijven.

Cath besluit om zich te richten op haar studie en raakt bevriend met haar gekke kamergenote, Reagan. De studie die ze volgt lijkt perfect te zijn, omdat ze dagelijks kan schrijven, maar wanneer duidelijk wordt dat Fan-Fiction geen onderdeel is van de studie raakt Cath in de war. Ze weet niet meer goed wat ze moet doen en of het wel de juiste studie is.

Doordat ze weinig vrienden heeft op de campus twijfelt ze of ze nog wel wil blijven studeren bij de Universiteit, maar er lijkt iemand te zijn die haar meer bezig houdt dan ze had verwacht. Ze was nooit bezig met jongens en liet dit eigenlijk ook nooit toe, maar Levi houdt haar bezig. Echter kan dit voor problemen zorgen, omdat hij en Reagan veel samen zijn. Daarnaast heeft ze ook nog zorgen om haar vader en lijkt het erop dat ze keuzes moet maken die bepalend zijn voor de rest van het verloop van haar studie.

Heerlijk studentikoos verhaal

Fangirl was een boek die mij vanaf het begin al vasthield. Vooral de hele setting van de campus en de universiteit was leuk om te lezen. Het verhaal is geschreven vanuit het oogpunt van Cath. Cath is niet echt mijn soort meisje in de zin van dat ik haar wat onzeker vond, soms te onzeker. Ik kon me af en toe meer vinden in de levensstijl van haar zus. Echter wist Cath mij wel vast te houden, omdat ze wel door bleef zetten en haar persoonlijkheid heerlijk was. Ze was gedreven en had een passie.

Ik vond Fangirl echt een Young Adult boek waar je snel doorheen leest. Het verhaal is up-to-date en dat zorgde ervoor dat ik bleef lezen. Ik vond het boek zeker vier sterren waard en ook zeker een aanrader als je van campusverhalen houdt.


⭐⭐⭐⭐

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s