De eerste 5 dagen van mijn 30-dagen-workout-challenge

Wat is dit heerlijk! Wat een fijn gevoel om elke keer weer iets over je grens te gaan, jezelf weer op te pakken en het dan toch voor elkaar te krijgen om je in het zweet te werken.

Afgelopen woensdag kwam ik spontaan met het idee om 30 dagen achter elkaar te gaan sporten. Waarom begon ik op een woensdag, zoals ik al zei het idee kwam spontaan en als ik iets bedenk kan ik er maar beter meteen aan beginnen, want anders komt het er weer niet van. Dus zo gezegd, zo gedaan, ik ging elke dag sporten.

Ik heb voor mezelf een schema opgesteld met wat ik welke dag ga doen. Ik heb dit vooral gedaan voor de inspiratieloze momenten en momenten dat ik de motivatie niet kan vinden om iets te doen. Dit houdt mij vast aan mijn plan om toch iets te doen. Zo heb ik 3 keer in de week hardlopen op het programma en voor de rest is het mijn handbaltraining of thuissporten. Ik doe meestal een workout van Optima Vita via Youtube, echt een aanrader!

Wat ik ook globaal doe is aan het einde van de week mijn week plannen, dit doe ik sowieso al, maar nu verwerk ik ook mijn sporttijden erin. Zo weet ik zeker dat ik er tijd voor heb en maak.

Maar nu even terug naar mijn eerste 5 dagen. De eerste 5 dagen gingen eigenlijk zonder moeite. Ik had geen moeite met beginnen aan de workout en begon er vol goede moed aan. Zaterdag rende ik zelfs weer eens 6 kilometer en dit was zo’n fijn gevoel. Het vertrouwen in mijn lichaam was ik zeker al 3 maanden kwijt, maar het is door deze boost zeker weer een stukje teruggekomen. Dit is ook een van de redenen dat ik dit doe, want ik merkte de afgelopen maanden dat ik niet meer lekker in mijn vel zat, letterlijk, en ik mijn lichaam af en toe vervloekte om wat voor keuzes het maakte. Dit had echter vooral te maken mijn levensstijl van de afgelopen maanden, maar de stap naar mijn gezonde levensstijl was enorm groot.

Nu is 30 dagen achter elkaar sporten misschien totaal het tegenovergestelde, maar iedereen die mij een beetje kent weet dat het of extreem veel sporten is of helemaal niks, dus ik koos voor het eerste, voor nu. Na deze 30 dagen hoop ik een bepaald ritme aan te kunnen houden waarbij ik me prettig voel en mijn lichaam ook. Uiteindelijk draait het natuurlijk om balans en wil ik het gezonde leven ook vol kunnen houden voor langere tijd.

Hoe de komende week gaat lopen ben ik erg benieuwd naar. Ik heb een planning gemaakt, maar merkte al dat het op sommige dagen iets lastiger gaat worden. Zo ga ik vrijdag t/m zondag een weekendje weg, maar wil ik eigenlijk wel blijven sporten. Iets met uit mijn comfortzone komen en er ook op zulke momenten voor gaan. We gaan er weer voor de volle 100% voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s