de struggle die ‘vakantie en diabetes’ heet.

Voor het eerst in een lange tijd ging ik weer eens een weekendje weg en wat was het heerlijk. Ik denk dat iedereen momenteel wel meer geniet van de kleine geluksmomentjes in het leven en dit was er zeker één. Ik ging met mijn familie naar een huisje in Aalst (Recreatiepark Het Esmeer). Wij hadden een huisje met Jacuzzi en Sauna. In de omgeving was niet erg veel te doen, nu was natuurlijk ook alles dicht dus maakte dit weinig uit. We hebben vooral gewandeld, gelezen, spelletjes gespeeld en in de jacuzzi gezeten ongeveer de helft van het weekend.

Echter was het weekend niet de hele tijd lekker en relax. Er is namelijk iets wat natuurlijk nooit vakantie heeft en dat is mijn Diabetes en wat waren mijn waardes weer een drama. Ik heb zo ongeveer het hele weekend rond de 15 gezeten (tussen de 4 en 8 zijn normale waardes) en dit bevorderde mijn stemming niet altijd. Nu ben ik natuurlijk niet het hele weekend chagrijnig geweest, maar ik merkte wel dat ik erg moe was en weinig energie had om iets te ondernemen. Daarnaast kwam ook nog dat ik mijn glucosemeter was vergeten en ik geen extra sensor mee had, waardoor ik er constant op moest letten dat mijn arm niet te lang onderwater was… Natuurlijk mijn eigen schuld, maar laat wel zien hoe afhankelijk ik ben van dit soort dingen.

Ik heb 1 ochtend gesport en dit hielp wel een klein beetje in de loop van de dag gelukkig. Ik zat weer iets meer rond de 10 en lager, maar de enorme schommelingen zorgde er wel voor dat ik soms iets minder kon eten of het wijntje moest laten staan.

Nu na het weekend moet ik ook erg mijn best doen om mijn suikers weer ‘onder controle’ te krijgen. Ik ben zelf nog erg zoekende in het omgaan met mijn suikerwaardes en vakanties, want er is een constante struggle; laat ik het los en ga ik genieten met het gevolg dat ik me de hele vakantie moe, futloos en chagrijnig voel of hou ik me in door bijvoorbeeld een salade te eten of water te drinken en houdt ik de controle? Ik merk dat ik het erg lastig vind om een balans te vinden, het lijkt wel of ik het alleen maar of helemaal los moet laten of volledig de controle moet houden. Er lijkt niets tussenin te zitten. Als iemand tips heeft, please tell me, want dit is echt een enorme struggle en zorgt er ook regelmatig voor dat ik weinig zin heb ik vakanties, terwijl dat misschien helemaal niet nodig is.

Desondanks heb ik wel heel erg genoten dit weekend en ben ik blij dat ik het los heb gelaten, want ik hoefde niks te doen en kon de hele dag lui zijn en mijn eigen ding doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s