Een goed begin is het halve werk…

Week 1 van mijn ‘nieuwe’ levensstijl is begonnen vorige week maandag. Ik begon maandag vol goede moed, ik stond om 7 uur op en heb die dag ook lekker gesport en gewandeld met mijn moeder, broertje en de hond van een vriend. Het gezonde eten lukte ook al aardig, ik ben mijn week wel goed begonnen.

Dinsdag hield ik dit ook nog goed vol. Ik stond vroeg op en kon motivatie vinden om een flink stuk te gaan wandelen. Hardlopen durfde ik op dat moment nog niet helemaal aan, want ik merkte dat mijn lichaam vrij moe was, maar de wandeling zorgde voor een frisse start van de dag. Dinsdag moest ik ook werken en eigenlijk lukte het me aardig om mijn focus bij het werk te houden. Ik had mijn to do list af en ik voelde enorm veel energie om alles weer op de rit te krijgen.

Woensdag was dit gevoel in de ochtend ook nog aanwezig, maar eenmaal aan het werk werd ik enorm teruggeroepen door mijn lichaam. Ik kreeg steken tussen mijn schouderbladen en kreeg heel moeilijk lucht. Een paniekerig gevoel kwam in mij opspelen en mijn collega vond het ook verstandig om even de huisarts te bellen.

Eenmaal weer buiten bij de huisarts bleek er niks ernstigs aan de hand te zijn, maar was het een samentrekking van de spieren die zij kon linken aan stress, omdat ze weet hoe ik ben en wat er zo ongeveer speelt in mijn leven. Ik moest die dag maar even goed uitrusten en ontspannen.

Dit was wel even een tegenslag, omdat ik voor mijn gevoel eigenlijk niet meer zoveel stress had als in de weken ervoor, maar ik volgde het advies op en zorgde dat ik zoveel mogelijk ontspanning had. Woensdagavond ging ik sushi eten met vriendinnen, maar ik wilde heel graag wel mijn gezonde leven zo veel mogelijk voort zetten. Dit was het eerste moment dat ik hier heel veel moeite mee had. Ik heb dus maar 1 sushi-rol besteld in plaats van twee, dus dat was al een stapje in de goede richting. Het gaf ook een hele andere dimensie aan sushi eten, in plaats van me helemaal vol eten had ik nu eigenlijk nog wel trek na het eten, maar was ik wel blij met mijn keuze.

Donderdag was ik een dag vrij en eigenlijk was dat de meest moeilijke dag van de week. Ik kreeg heel veel tijd om na te denken en besefte dat ik wellicht toch te veel van mijn lichaam vraag met de onregelmatige diensten en de werkdruk die erbij komt kijken. Ik vond het heel lastig om dit te beseffen, maar kon het door wat meditaties en wandelingen weer ombuigen.

En toen kwam het weekend… Dat zijn voor mij de moeilijkste momenten om me aan mijn plan te houden (waarschijnlijk voor meerder mensen) en het eerste weekend is het ook vrijwel mislukt om me hieraan te houden. Ik heb zaterdagavond biertjes gedronken met vrienden, wat overigens wel heel gezellig was en heb mezelf er dan ook niet te streng op aangesproken. Ik begin mijn nieuwe week gewoon weer met frisse moed.

Tijdens mijn wandelingen luister ik ook altijd een Podcast. Nu was ik de Podcast van Giel Beelen, Kukuru, aan het luisteren en kwam ik uit op een inspirerende uitspraak van Arie Boomsma. Hij zei in de Podcast dat zijn broers verslaafd zijn en deze niet verder kijken dan diezelfde dag. Iedere dag zeggen ze tegen zichzelf ”vandaag lukt het me om nuchter te blijven”. Ik vond dit zo inspirerend, nu ben ik zelf natuurlijk niet verslaafd, maar ik merk wel dat ik te grote doelen stel. Deze week ben ik van plan de doelen per dag te gaan stellen, met de intentie dat ik meer succeservaringen opdoe en het zo makkelijker vol te houden is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s