De andere vrouw – Sandra Brown

Wanneer Avery Daniels, beroemd journalist, wakker wordt na een vliegtuigcrash weet ze eerst niet helemaal waar ze is. Later blijkt ze in het ziekenhuis te liggen en blijkt ze zwaargewond te zijn. Alsof dat nog niet erg genoeg is wordt ze ook nog eens met de verkeerde naam aangesproken, Carol Rutledge. Carol Rutledge is de man van de beroemde politicus Tate Rutledge.

Avery lijkt het gevaar er nog niet helemaal van in te zien dat ze met de verkeerde naam wordt aangesproken, maar algauw blijkt dat haar gezicht onherkenbaar is geworden door het ongeluk. Tate is van plan haar naar de beste plastisch chirurg te brengen die hij kent om haar oude gezicht weer zo goed als nieuw te maken. Echter beseft Avery dat dit niet haar eigen gezicht zal zijn, maar het gezicht van Carol.

Avery probeert er op alle mogelijke manieren onderuit te komen, maar haar hele lichaam is verlamd en ze kan niks schrijven of zeggen voor de operatie. Na de operatie is er echter nog een reden waardoor ze niet kan vertellen wie ze echt is, ook al kan ze weer praten. Tate Rutledge wordt al een tijdje in de gaten gehouden door Carol en haar handlanger en samen hebben ze een plan opgesteld om Tate te vermoorden. Doordat Avery hier nu weet van heeft, omdat een stem haar het ingefluisterd heeft kan ze haar ware identiteit niet zomaar onthullen.

Echter ziet ze het ook als een kans om haar grote fout recht te zetten in de journalistiek-wereld. Ze gaat de transformatie aan en wordt langzaam maar zeker de vrouw van Tate Rutledge, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Wanneer ze merkt dat Tate afstandelijk doet tegen zijn vrouw en zij alleen maar meer en meer verliefd wordt op de man waarmee ze samen leeft, wordt het allemaal nog net iets ingewikkelder.

‘De andere vrouw’ stond ongeveer al vijf jaar in mijn boekenkast. Nu was hij aan de beurt om gelezen te worden en wat heb ik ervan genoten. Toen ik de achterkant had gelezen vond ik het nogal onrealistisch overkomen, maar in het verhaal zelf viel het me reuze mee. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit in werkelijkheid niet zou kunnen gebeuren, maar voor een thriller was het een erg vermakelijk verhaal.

Het verhaal hield mij in zijn greep, doordat er een afwisseling was van liefde, spanning en lust. Je merkte de spanning tussen de hoofdpersonages erg goed en je kon ook de liefde voor elkaar voelen.

Het boek las lekker vlot toen ik door het beginstuk heen was. In het begin waren er naar mijn mening wat veel personages die je moest onthouden, maar later in het verhaal werd dit steeds duidelijker. Het boek is al een aantal jaar geleden geschreven en daardoor moest ik soms wel schakelen. Soms dacht ik: ‘bel dan gewoon even met je telefoon’, maar die hadden ze toen uiteraard nog niet. Dit probleem lag uiteraard meer bij mezelf dan bij het boek.

Erg leuk om te ontdekken dat ik ook echt daadwerkelijk leuke boeken in mijn kast heb laten verstoffen. Nu heb ik nog meer motivatie om mijn hele kast door te gaan lezen, op naar de volgende.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Boekinformatie: 
Boek: De andere vrouw
Schrijfster: Sandra Brown
Prijs: €17,95 
Blz.: 400
Verfilmd: Nee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s