Vlucht – Mel Wallis de Vries

Vlucht was weer een heerlijk boek van Mel Wallis de Vries. Vroeger in de zomervakanties nam ik altijd wel een boek van haar mee op vakantie en las ik deze in een ruk uit. Dit is nog altijd het geval en de boeken gaan mij nooit vervelen. Je zou denken dat de boeken voorspelbaar worden na een tijdje, maar ook dit boek wist mij weer te verrassen.

‘Vlucht’ is een boek over drie meisjes, Evi, Jill en Mare. De verhalen van de meisjes worden onafhankelijk van elkaar verteld, het enige wat ze gemeen (lijken) te hebben is de school waar ze naartoe gaan. Op hun school gaat al een tijdje het verhaal rond over een man met een zwarte jas in de duinen. Wanneer de verdwijning van een van de meisjes volgt lijkt het in eerste instantie onschuldig.

Echter wordt al snel het tweede meisje vermist en lijkt de zaak in een keer een stuk serieuzer. De hele school is in rep en roer en ze denken dat de man in de duinen er iets mee te maken heeft. Echter lijkt niets minder waar wanneer het laatste meisje ook nog verdwijnt.

Wat ik zo ontzettend goed vond aan dit boek was dat er een realistische boodschap in zat. Op het einde komt er een belangrijk verhaal naar boven dat relevant is voor helaas veel jongeren binnen middelbare scholen. Echter vond ik wel dat het taalgebruik niet altijd passend was voor de doelgroep (vanaf 13 jaar). Al denk ik dat de doelgroep deze woorden zeker wel zal gebruiken in het dagelijks leven, vind ik het aanmoedigen hiervan vanuit een boek niet echt gepast. De keuze voor het taalgebruik zou ik wel begrijpen wanneer het is vanuit het overbrengen van een boodschap. De boodschap komt naar mijn mening beter over wanneer je op het niveau van de jongere praat dan wanneer je dat niet doet.

Ik blijf de boeken van Mel Wallis de Vries aanraden aan zowel jongeren als volwassenen. Het zijn vaak boeken waar je makkelijk doorheen komt, maar je in een korte tijd wel mee wordt gezogen in het verhaal.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Boekinformatie: 
Boek: Vlucht
Schrijfster: Mel Wallis de Vries
Prijs: €14,99
Blz.: 256
Verfilmd: Nee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s