Eerste ervaringen met de FreeStyle Libre

Sinds kort maak ik gebruik van de FreeStyle Libre Sensor. Deze sensor zorgt ervoor dat ik mijn waardes elke minuut van de dag kan bijhouden. Door de sensor kan ik inzien wat mijn waardes zijn door een simpele scan met mijn telefoon. Op mijn telefoon kan ik doormiddel van de grafiek zien wat mijn waardes zijn door de dag heen en hoe mijn waardes zijn in bepaalde situaties. Voor de mensen die de vraag stelden of ik nu niet meer hoef te spuiten? Ik moet nog steeds insuline spuiten, de sensor is iets anders dan een insulinepomp.

Dit was wel een hoogtepuntje met 93% binnen doelbereik.

Een groot voordeel van de sensor is toch wel dat ik niet meer in mijn vingers hoef te prikken. Mijn vingers hebben veel meer rust en ik kan veel vaker checken hoe hoog ik zit en hierop inspelen waar nodig. Doordat ik hierop in kan spelen heb ik minder pieken in mijn waardes en kan ik hypo’s voorkomen.

Echter zit hier ook weer een keerzijde aan. Ik ben van mezelf een enorme controlfreak, het liefst heb ik alles in mijn leven volledig onder controle. Nu is diabetes natuurlijk iets wat je totaal niet in de hand hebt en ook niet moet proberen volledig in de hand te krijgen. Wat ik heb geleerd de afgelopen weken is af en toe te accepteren dat er een piek in mijn waardes zit, maar dit wel te achterhalen. De vraag waar het vandaan komt is voor mij heel belangrijk, omdat ik zo in de toekomst wellicht meer in kan spelen op dit soort situaties.

Wat ook een groot voordeel is van sensor is dat je overal kan checken. Als ik een wandeling aan het maken ben hoef ik niet ergens stil te staan om te kijken wat mijn suiker aan het doen is. Ik kan gewoon checken met mijn telefoon en de app geeft ook aan of ik nog omhoog of omlaag ga. Dit helpt enorm om hypo’s en hypers te voorkomen.

Het grootste verschil dat ik merk is dat ik me beter voel. Doordat ik meer kan inspelen op mijn waardes, blijven deze ook iets meer stabiel. Dit zorgt voor meer energie en ook dat ik met meer energie uit bed kom. De nuchtere waarde (waarde in de ochtend) is voor mij erg bepalend voor mijn dag en deze is 9 van de 10 keer een stuk beter dan voorheen.

Na een jaar van uitstel ben ik ontzettend blij met mijn keuze om de sensor toch te nemen. Ik hoop er nog erg veel plezier aan te beleven en uiteindelijk ook daadwerkelijk resultaat te zien in mijn gemiddelde waarde.

Als iemand vragen heeft laat deze achter hieronder of stuur mij een berichtje via Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s