5 jaar diabetes

Vandaag precies 5 jaar geleden liep ik de huisartsenpraktijk binnen met het idee dat ik een blaasontsteking had, maar liep er weer naar buiten met de diagnose Diabetes type 1. Een begin van achteraf veel leerzame jaren, maar ook jaren van tegenslag en doorzetten.

Na mijn diagnose ben ik eigenlijk meteen aan de slag gegaan met het vergaren van informatie over de ziekte. Ik moest alles precies weten en wilde weten waar ik aan toe was. Echter bleek dit in de praktijk toch anders te zijn dan op papier. Mijn artsen zeiden al meteen; ‘er is prima mee te leven als je het onder controle krijgt’, maar laat dat nou precies mijn probleem zijn. Na 5 jaar heb ik nog steeds niet het idee dat ik mijn diabetes onder controle heb en begin me ook af te vragen of dat ooit zal lukken.

Ook zit nog steeds de angst in me dat ik opnieuw een diagnose krijg, iedere keer wanneer ik naar de huisarts ga. Ik ben in de afgelopen 5 jaar wel zo ver gekomen om hier hulp voor te zoeken en dit proces aan te gaan. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik uiteindelijk een betere versie van mezelf wordt, maar ik heb nog een lange weg te gaan.

De afgelopen 5 jaar heeft diabetes een grote rol gespeeld in mijn leven en ook mijn emoties hierin beïnvloed, maar het is niet dat ik 5 rotjaren heb gehad. Ik ben inmiddels afgestudeerd, iets wat ik 5 jaar geleden niet had durven hopen. Ook ben ik een tijd het huis uit geweest en heb ik ontzettend veel lieve mensen om mij heen gehad tijdens mijn studententijd en thuis. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor en ik hoop dit ook te kunnen behouden. Zonder mijn lieve vrienden en familie was dit allemaal nog zwaarder geweest, maar door hen blijf ik hoop houden dat het ooit beter zal gaan en ik mezelf weer ga zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s