Skoftig – Marleen Hartog

Het boek Skoftig begint bij een aanval op Fredje een vriend van Micha, die een grote rol speelt in het verhaal. Fredje is aangevallen door een man die uiteindelijk geen geheel onbekende blijkt te zijn van Micha. Wanneer Micha’s beste vriend, Amos, verdwijnt wordt alles nog onduidelijker. Ook verschijnt in een keer zijn oude geliefde bij Amos in huis, als verassing, maar waarom is ze er nu in een keer na een hele lange tijd van radiostilte?

Een andere verhaallijn die je volgt is die van Laura en haar zusje Daniëlla. Deze hebben geen goede band en eigenlijk lijkt het erop dat het hele gezin niet goed met elkaar kan opschieten. Door het verleden is het gezin getekend en de geheimen binnen het gezin worden steeds groter en onverdraaglijker.

Tijdens het kermisweekend vinden er bij zowel Micha als Laura allerhande gebeurtenissen plaats. Deze gebeurtenissen lijken ergens met elkaar verbonden te zijn, maar lukt het iedereen om hier afstand van te houden en hun leven op de rit te houden?

”Ze mogen hem hier niet vinden. Dat mag niet. Dan is alles over.’ Ze wierp een korte blik op de man. ‘Hij heeft ons gezien. We moeten hem zien te lozen.”

‘Skoftig’ mocht ik lezen voor de tour; ’30X Skoftig in de spotlights’ van Marleen Hartog. Het boek sprak me aan, omdat de titel niet veel prijs gaf en ik dus erg benieuwd was naar het verhaal erachter. Het verhaal zelf vond ik erg onderhoudend. Het las makkelijk weg en hield me zeker bezig. Ik heb het ook in een ruk uitgelezen, dus dat zegt vaak ook al genoeg.

Waar ik wel moeite mee had waren de vele personages en het platte taalgebruik. Het taalgebruik paste naar mijn mening niet altijd bij de inhoud van het verhaal. Ook waren er ontzettend veel personages en werd er ook vaak van personage gewisseld in het boek. Dit zorgde ervoor dat ik niet altijd meteen wist over wie het ging, vooral in het begin, naarmate het einde in zicht kwam werden de verschillende rollen van de personen duidelijker.

Het boek is zeker een aanrader als je van onderhoudende en minder diepgaande thrillers houdt. Marleen Hartog heeft ook een eigen site met leuke verhalen over zichzelf en over boeken die ze zelf schrijft of leest.

Home - MarleenHartog.nl - Thrillerschrijfster

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Boekinformatie: 
Boek: Skoftig
Schrijfster: Marleen Hartog
Prijs: €19,95
Blz.: 317
Verfilmd: Nee

Een gedachte over “Skoftig – Marleen Hartog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s