Het dilemma – B.A. Paris

B.A. Paris is een schrijfster waarvan ik twee boeken heb gelezen voordat ik ‘Het dilemma’ las. ‘Achter gesloten deuren’ vond ik enorm spannend en hield mij van begin tot einde vast, waardoor ik meer wilde lezen van haar, maar bij dit boek koste het mij iets meer moeite om doorheen te komen.

Het hele boek speelt zich af rondom en op de veertigste verjaardag van Livia. Livia woont met haar man Adam en haar zoon Josh samen. Ook hebben Livia en Adam nog een dochter, Marnie. Marnie studeert in het buitenland en dit lijkt Livia niet heel erg te vinden. Het lijkt erop dat Livia liever wil dat Marnie nooit meer terugkomt naar huis, maar waarom?

B.A. Paris (Author of Behind Closed Doors)

In de aanloop naar het feest hebben Marnie en Adam voor een verassing gezorgd voor Livia, maar deze lijkt helemaal te mislukken als Adam slecht nieuws leest. Het slechte nieuws heeft betrekking op het leven van iedereen op het feest, maar Livia leeft hier al jaren naar toe. Adam staat voor het dilemma, moet hij het nu vertellen of kiest hij ervoor Livia nog een mooie avond te gunnen voordat het nieuws naar boven komt.

Ook Livia kampt met een dilemma, maar alles lijkt nog duidelijker te worden op het feest zelf. Adam en Livia leven langs elkaar heen op het feest, maar kunnen ze elkaar nog wel vertellen wat hen op het hart ligt of is er te veel tijd overheen gegaan…

”Het is oké, ik ben gewoon blij dat we hier allemaal samen zijn. Misschien voor de laatste keer, wil ik eraan toevoegen.” – Livia

Dit boek heeft mij erg teleurgesteld. Ik was erg benieuwd naar het nieuwe boek van B.A. Paris, maar dit boek was te langdradig. Ik heb het geluisterd als audioboek, maar ik denk niet dat het hier iets mee te maken had. Het verhaal rekte zich erg lang. Ik had moeite met de omwegen die genomen werden door de hoofdpersonen.

Het boek draait in principe om de familie van Livia en Adam en wordt ook verteld vanuit deze twee personages. Je weet dus vanuit beide kanten het dilemma, maar het duurt erg lang voordat het moraal van het verhaal vertelt wordt en dat vond ik erg jammer. Ik heb het boek uiteindelijk wel afgeluisterd, omdat ik wilde weten hoe het af zou lopen, maar door het einde viel het boek nog meer tegen.

Ik ben zeker van plan mee van haar te gaan lezen, maar dit boek viel naar mijn mening erg tegen.

B.A. Paris (Author of Behind Closed Doors)

B.A Paris

B.A. Paris (1958) groeide op in Engeland en is van Frans-Ierse komaf. Ze heeft ook een tijdje in Nederland gewoond, maar woont nu met haar man in Frankrijk. Hier runt ze een talentenschool en schrijft ze succesvolle thrillers. ‘Achter gesloten deuren’ was haar Debuut.

Ranking: ⭐️⭐️

Boekinformatie: 
Boek: Het dilemma
Schrijfster: B.A. Paris 
Prijs: €20,99
Blz.: 368
Verfilmd: Nee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s