Outer Banks – Netflix

Voor de verandering heb ik weer eens een serie afgekeken, Outer Banks. Outer Banks is een serie over vier jongeren die al jaren bevriend zijn met elkaar en zichzelf ‘The Pogues’ noemen. Het groepje bestaat uit, JJ, Kie, Pope en John B, de leider van de groep. The Outer Banks vormen het kustgebied van North Carolina en in de serie wordt het onderverdeelt in de ‘rijke’ en ‘arbeiders’ kant.

Er is een constante strijd tussen de arbeiders, ‘The Pogues’, en de rijken. Op feestjes, tijdens het vissen of gewoon op straat hangt er een spanning tussen de groepen. De onderlinge problemen lopen steeds meer in elkaar over en de groepen raken steeds meer met elkaar in contact.

John B’s vader is vermist geraakt tijdens een zoektocht naar een enorme berg aan goudstaven. Wanneer John B op een dag samen met zijn vrienden een geheimzinnig wrak op de bodem van het moeras vinden lijkt het erop dat ze de zoektocht voort gaan zetten.

Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. Naast dat veel dingen die ze doen tijdens de zoektocht illegaal zijn is het ook zo dat de emoties hoog oplopen. Liefde, haat, verdriet en woede leiden de vrienden dan ook door het avontuur. Wanneer John B verliefd dreigt te raken op een ‘rijk’ meisje, Sarah, lijkt het einde helemaal zoek. Veel verborgen geheimen komen naar boven en de jongeren lijken steeds meer in de problemen te raken…

Spanning en liefde, de perfecte combinatie

Liefde en vriendschap heeft de boventoon in deze serie en dat is ook waarom het mij zo aansprak. Ik ben eigenlijk zonder me in te lezen aan deze serie begonnen en hij hield mij al snel vast tot het einde. De serie bevat een juiste dosis spanning, maar doordat de band tussen de jongeren ook een grote rol speelt vond ik het leuk.

Zelf hou ik niet erg van spannende series waarin het vooral gaat om de spanning zelf. Voor mij is het belangrijk dat er een juiste balans is en deze serie had dat. In het begin vond ik het verhaal echter nog een beetje vaag, maar later in de serie viel alles langzaam op zijn plek.

Vooral de relatie tussen Sarah en John B vond ik bijzonder. Hoe je op zo’n jonge leeftijd toch al 100% voor iemand wil gaan en zelfs je leven wil wagen voor diegene. Het is een vrij voorspelbare serie en er gebeuren ook wel redelijk wat ‘cliché’ dingen, maar dat maakt een serie voor mij ook wel leuk. Outer Banks is voor mij dus zeker een aanrader als je van korte series houdt die een mengeling zijn van spanning en liefde.

Informatie
Serie: Outer Banks
Waar: Netflix
Seizoenen: 1
Afleveringen: 10
Duur aflevering: +/- 50 min. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s