Fright Night – Maren Stoffels

‘Fright Night’ is het eerste boek dat ik heb gelezen van Maren Stoffels. Ik heb het boek als luisterboek geluisterd via de Luisterbieb. Het boek is geschreven vanuit verschillende oogpunten van de personages, in ieder hoofdstuk lees het verhaal van een van de drie hoofdpersonages, Dylan, Sofia en Reza.

Het verhaal gaat over een groepje vrienden die kaartjes hebben gekocht voor een Fright Night in het bos. Het groepje vrienden bestaat uit Dylan, Quin, Sofia, Neela en Martijn. Dylan en Quin zijn al jaren beste vrienden en sinds kort woont Dylan ook bij Quin in huis. Dylans thuissituatie was niet veilig genoeg meer en probeert zo goed mogelijk een nieuw leven op te bouwen en zijn verleden te vergeten.

Sofia zit sinds dit jaar bij Dylan in de klas en ze is smoorverliefd op hem. Voor zijn verjaardag wil ze dan ook groots uitpakken en besluit een fotoboek voor hem te maken. Tijdens haar zoektocht naar foto’s komt ze uit bij het ouderlijk huis van Dylan en komt ze erachter dat Dylan dingen voor haar achterhoudt, maar wat het is durft ze niet direct te vragen.

In het verhaal volgen we ook nog het verhaal van Sandy en Reza. De twee jongens kennen elkaar al jaren en gedragen zich als broers van elkaar. Sandy en Reza hebben zich opgegeven om te figureren tijdens de Fright Night en kunnen niet wachten om iedereen de stuipen op het lijf te jagen, maar de avond krijgt in een keer een duistere wending waardoor alles anders loopt dan gepland…

”Als dat mes er niet was geweest was alles goedgekomen, maar het mes was er wel.”

‘Fright Night’ is een dun boekje waarin veel verhalen worden verteld. Ik luisterde het als luisterboek en in het begin vond ik dit niet altijd ideaal. Veel verhalen liepen door elkaar heen en ik kon het soms maar moeilijk volgen. Naarmate het boek vorderde werd veel wel duidelijk. Er werden veel verhalen verteld en sommige personages hadden een zwaar verleden.

In het begin vond ik de informatie die gegeven werd, misschien iets te zwaar voor een dun boek als dit. Echter kwam dit op het einde wel goed tot zijn recht en klopte het verhaal in een keer. Achteraf voegde de verschillende verhaallijnen zeker iets toe aan de essentie van het boek.

Het boek heeft een constante spanning in zich wat maakt dat je wil weten hoe het afloopt. Het koste me daarom ook geen moeite om het boek in een keer af te luisteren. Ik vind het zeker een aanrader voor jongeren. Voor volwassenen bevat het boek misschien iets te weinig diepgang.

Maren Stoffels

Maren Stoffels - Home | Facebook

Maren Stoffels (1988) is geboren in Nederland, Amsterdam en schrijft al van jongs af aan verhaaltjes. Vroeger schreef ze vooral voor de lol, maar rond haar vijftiende is ze begonnen met het schrijven van boeken. Echter werden deze niet meteen uitgebracht, omdat uitgeverijen haar te jong vonden. Op haar 17e kwam het boek ‘Dreadlocks & Lippenstift’ op de markt en zo begon de carrière van Maren Stoffels. Inmiddels heeft ze een hele lijst aan boeken die uitgegeven zijn en schrijft ze nog altijd boeken.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️

Boekinformatie: 
Boek: Fright Night  
Schrijfster: Maren Stoffels 
Prijs: €14,99
Blz.: 176 
Verfilmd: Nee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s