Wat ik doe om fit te blijven zonder sportschool

Jullie hebben het vast al gemerkt, maar voor degene die het niet doorhadden, de sportscholen zijn gesloten. Heel begrijpelijk uiteraard, maar daardoor mis ik wel het nodige aan lichaamsbeweging iedere week. Ook ga ik normaal gesproken drie keer in de week handballen, maar ook dit is weggevallen. Nu moet ik zeggen dat het me aardig lukt om sportief bezig te blijven in en rondom huis. Het leek me leuk om met jullie te delen hoe ik aan mijn lichaamsbeweging kom en jullie eventueel te motiveren dit ook te gaan/blijven doen.

Wandelen

Wandelen, vroeger vond ik dit enorm saai, want het ging altijd te langzaam naar mijn mening. Momenteel kan een stevige wandeling enorm waarderen. Het zorgt ervoor dat ik kan ontspannen en even in een andere omgeving ben. Ik probeer iedere dag wel even een korte wandeling in te plannen, dit deed ik overigens ook al voordat het Coronavirus uitbrak. Vooral in de ochtend als het nog rustig is op straat geniet ik van een heerlijke wandeling.

Hardlopen

Hardlopen, iets wat echt nooit mijn hobby is geweest. Rennen zonder doel is slopend vind ik. Vaak probeerde ik het wel, maar gaf ik na een aantal kilometer alweer op. Momenteel begin ik het hardlopen zelfs leuk te vinden, ofja niet per se het hardlopen zelf maar de voldoening die het achteraf geeft werkt motiverend. Iedere keer weer een paar honderd meter verder komen geeft mij een enorme boost. Vooral met heerlijke weer momenteel begin ik langzaam te genieten van een rondje hardlopen.

Kracht oefeningen

Krachtoefeningen vind ik zelf niet het leukst om te doen, maar ik heb wel gemerkt dat het belangrijk is voor mij om het bij te houden. Met mijn matje en mijn gewichtjes lig ik regelmatig in de tuin te zwoegen. Dankzij de basic fit app houdt ik het vol om wekelijks mijn oefeningen te doen. Ik heb via de app drie workouts gemaakt die ik wekelijks herhaal. Eerst deed ik dit zonder schema, maar ik merkte dat het toen een beetje doelloos was wat ik aan het doen was. De app is dus wel een uitkomst om al je spieren bewust te trainen en dit bij te houden.

Voetballen

Ja ik doe in het dagelijks leven inderdaad aan handbal, maar dat is niet echt iets wat je thuis in je eentje kan doen. Wat ik nu dus wel regelmatig doe is voetballen. Vroeger als kind vond ik het altijd al leuk om allerlei trucjes te leren en dit heb ik nu weer opgepakt. Helaas niet meer op het niveau zoals het vroeger ging, maar voor een kort bewegingsmoment vind ik het heerlijk om even tegen een bal aan te schoppen in de tuin.

Deze vier dingen zijn eigenlijk de activiteiten die ik het meest doe in een week. Ik probeer iedere dag actief bezig te zijn, omdat ik merkte dat ik vrij lui werd van het constant zitten en liggen op een dag. Het voelt goed om bezig te blijven en daarbij bouw je nog meer weerstand op, wat in deze tijden erg belangrijk is. Succes met sporten allemaal en blijf gezond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s