Een – Sarah Crossan

Sarah Crossan heeft echt mijn hart gestolen met haar schrijfstijl. Het verhaal is in vers-vorm geschreven en dit maakt het verhaal nog een stukje meer bijzonder. Het verhaal lijkt met weinig woorden geschreven, maar tussen de regels door heeft ook dit boek weer diepgang.

‘Een’ gaat over een Siamese tweeling, Grace en Tippi, die met hun onderlichaam aan elkaar vastzitten. Hun hele leven al werken ze samen als één lichaam en lijken ze het prima te vinden om sociaal geïsoleerd te zijn. Samen met hun zusje, Draak en hun ouders leven ze een vrij gelukkig leven. Alles veranderd echter op het moment dat hun ouders aankondigen dat ze naar een reguliere middelbare school moeten, omdat thuisscholing niet meer vergoed wordt. De ouders van Tippi en Grace hebben niet erg veel geld dus zijn ze afhankelijk van de vergoeding.

Grace en Tippi zijn ervan overtuigd dat het niks gaat worden, dus met deze instelling begint ook hun eerste schooldag. Dit lijkt echter met een sisser af te lopen, omdat Yasmeen hen door de eerste dag heen loodst. Yasmeen deinst nergens voor terug en voorkomt zo ook dat de tweeling zich ongemakkelijk gaat voelen. De schooldagen worden een stuk leuker in het bijzijn van Yasmeen en Jon, een vriend van Yasmeen.

De tweeling loopt in hun middelbare school tijd ook tegen ‘normale’ tienerongemakken aan, zoals verliefdheid en de gevolgen van alcohol. Echter merken ze al gauw dat een Siamese tweeling hier nog wat extra problemen mee kan ervaren, vooral wanneer ze met de harde waarheid worden geconfronteerd. Er moet een keuze gemaakt worden die letterlijk over leven of dood gaat….

”Ga maar’, zeg ik nog een keer. ‘Ga maar, ga maar, ga maar.’

Een ontroerend boek over een prachtig leven van twee zussen. De liefde voor elkaar is duidelijk aanwezig in het boek. Ik voelde me ontzettend verbonden met Grace en Tippi. Ook hun zusje Draak kreeg een plekje in mijn hart. Ze is de koppige tiener, maar in haar hart is er altijd plek voor haar twee zussen.

Zoals ik al eerder noemde vind ik de schrijfstijl mooi en prettig lezen. Precies de juiste woorden zijn er gebruikt om dit verhaal te vertellen en dat raakte me enig moment. Als je met zo weinig woorden iemand weet te raken heb je het naar mijn mening goed gedaan. ‘Een’ is voor mij een absolute aanrader voor iedereen net als veel andere boeken van Sarah Crossan.

Sarah Crossan

Sarah Crossan (@SarahCrossan) | Twitter

Sarah Crossan (1981) groeide op in Ierland en Engeland. Ze studeerde aan de universiteit van Warwick en de universiteit van Cambridge. Ze is haar carrière begonnen als Engels lerares en is daarna begonnen met het schrijven van boeken. Sarah Crossan staat bekend om haar YA-boeken en haar bijzondere schrijfstijl. Haar boeken zijn in vrije versvorm geschreven. Haar YA-debuut ‘The Weight of Water’ was enorm succesvol en er volgde al snel nog meer boeken, zoals ‘Apple and Rain’ en ‘One’.

Ranking: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Boekinformatie: 
Boek: Een
Schrijfster: Sarah Crossan
Prijs: €12,50
Blz.: 240
Verfilmd: Nee

Een gedachte over “Een – Sarah Crossan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s