Hoe mijn leven veranderde bij de woorden; ‘Je hebt diabetes type 1’.

23 september 2015 in de ochtend veranderde mijn leven totaal, ofja dat had ik toen niet zo door, maar op dit moment kan ik dat wel zeggen. Voordat ik naar de huisarts ging die ochtend dacht ik dat ik een blaasontsteking had opgelopen. Ik moest mijn urine inleveren en een uurtje later terugkomen. Zogezegd zo gedaan zullen we dan maar zeggen.

Nog geen uur later werd ik gebeld met de vraag of ik even langs wilde komen voor de uitslag. Dat was het moment dat de paniek toesloeg, maar ik nog geen idee had wat het zou kunnen zijn. Ik kwam binnen, ging zitten, mijn moeder naast me, en ik zag de ernst in de ogen van de huisarts. Op dat moment kwamen de woorden; ‘Je hebt geen blaasontsteking, maar uit de urinetest is wel iets anders gekomen… Je hebt diabetes type 1’.

Ik heb weleens gehoord dat mensen die slecht nieuws krijgen niks meer meekrijgen van wat er daarna gezegd wordt, nou ik kan dit beamen, want ik heb geen idee wat de huisarts er nog aan toevoegde.

De vervolgstap was dat we naar de spoedeisende hulp moesten om verdere tests af te laten nemen en te kijken hoe het nu verder moest. Al vrij snel toen ik in het ziekenhuis kwam ging er een knop bij me om. Oké ik heb een ziekte, geen idee wat ik ermee moet, maar we gaan dit doen en het komt ergens wel goed.

Dus ik, doodsbang voor spuiten, bloed laten prikken voor het eerst in mijn leven. Dit voelde alleen al als een overwinning, het nieuws dat volgde was echter iets minder. Ik zou me iedere dag, vier keer per dag, zelf moeten gaan spuiten om mijn bloedsuiker onder controle te krijgen. Dat was nog wel een dingetje, want ja naalden waren zogezegd niet echt mijn ding. Echter hebben de woorden; ‘Je mag pas naar huis wanneer je jezelf gespoten hebt’, veel indruk gemaakt, want binnen een half uur stond ik buiten met mijn spuiten, glucosemeter en allerlei andere dingen in mijn hand, mijn nieuwe leven tegemoet.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Een gedachte over “Hoe mijn leven veranderde bij de woorden; ‘Je hebt diabetes type 1’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s